Herlige høstmuffins :-)

Da er det snart helg og jeg tenkte å gi dere en super oppskrift på muffins. Oppskrifta har jeg fått av min søte og snille venninne Janne :-) Som med de fleste oppskrifter er det lov å prøve seg litt fram og gjøre sine varianter. Jeg har laget disse glutenfrie og har i tillegg lekt meg litt med ingredienser og oppbygging i formene :-) De skjønne formene er kjøpt hos Åhlens.

EPLEMUFFINS MED CRUMBLE

100 g smør, 1,5 dl sukker røres hvitt.tilsett 2 egg. Bland i 1 ts vaniljesukker, 2 dl melk, skall av 1 sitron, 4 dl mel, 2 ts bakepulver og 1 klype salt. Dette blandes godt og kan godt stå litt før det fylles i formene.

Fyll: 3 epler skrelles og deles i terninger. Smelt 1 ss smør i stekepanna og ha i terningene og 1 ss sukker og 1 ts kanel. Bland godt og la det putre litt på middels varme. Her kan du gjerne bruke rørsukker og kanskje litt mer kanel. Smak og behag :-)

Crumble: 50 g kaldt smør, 2 dl havregryn, 1 dl mel, 1 dl sukker. Bland dette godt sammen.

Fyll litt røre i bunnen av formene, legg i en skje med eplefyll og deretter litt røre på toppen. Til slutt legger du crumble på toppen. Her kan du alternativt blande inn fyllet i røra og gjøre det litt enklere, det bestemmer du selv :-)

Stek dem på 200 grader, gjerne varmluft, i 12-15 minutter.

Disse muffinsene kan varieres med både bær og annen frukt. På toppen kan du også bruke hakkede mandler og perlesukker for eksempel

.

Bon appetit og god helg :-)

2 kommentarer

Gry

20.okt.2010 kl.21:56

Hei. Fin blogg du har fått deg. Disse kakene så nydelige ut. Til og med jeg fikk lyst til å bake...Skal prøve meg på de en dag jeg.

snuddpaahodet

21.okt.2010 kl.13:51

Gry:

Jeg lagde muffinsene igjen i dag og det er bare å kaste seg rundt :-) De er kjempegode :-)

Skriv en ny kommentar

hits