Fredagssalsa :-)

Endelig helg :-) Og i dag skal dere få et alternativ til tacoen som jeg vet at flere av dere har ventet på :-) Barna hos oss elsker disse kjøttbollene og det var lykke i stua idag.

SPANSKE KJØTTBOLLER500 g karbonade/kjøttdeig blandes med 2 ts maldonsalt og kjøres sammen i kjøkkenmaskina ( med kniv). Jeg bruker å blande karbonade og kjøttdeig for at det skal bli litt saftigere.

Finhakk en rødløk, 1 chili (ta ut frø), 3 fedd hvitløk, en liten bunt fersk basilikum og persille. Bland dette inn i deigen og tilsett 2 eggeplommer og kvernet pepper. Kjør alt sammen i maskina. Jeg bruker også litt oliven i.

Lag gjerne egne varianter med ulike krydder og prøv dere fram med mengdene av smak.

Form små boller med en teskje som er dyppet i vann. Stek dem i smør i varm stekepanne. Ikke stek for lenge for da blir de tørre. De egner seg godt for frysing men da må de ikke gjennomstekes.

TOMATSAUS

Finhakk 1 løk og 3 fedd hvitløk og fres dem i olivenolje i en kasserolle. Ha over 1 ss tomatpure og en boks hermetiske tomater. Tilsett 1 ss sukker, 2 ts salt, grovkvernet pepper og hakket basilikum og timian. Kok dette i 15 minutter til syren har gått ut av tomatene.

Denne sausen er også utmerket som pizzasaus :-) Oppskriften har jeg fra en kokebok som heter Gourmet for begynnere :-)Vi serverer dette med fløtegartinerte poteter til middag. De egner seg også veldig greit som en del av et tapasbord eller koldtbord.

Kos dere med helg alle sammen :-)

4 kommentarer

Mari

15.okt.2010 kl.18:17

Jeg har ikke annet å si enn NAM

hanne

15.okt.2010 kl.18:18

enig! hehehehhe

Bente

16.okt.2010 kl.08:23

O lykke!!! Ha ei knaganse fin helg!!

Cathrine

16.okt.2010 kl.20:50

Skal skynde meg å prøve!

Flinke du!

Savner deg!

Cathrine

Skriv en ny kommentar

hits