Snudd på hodet

I dag er en sånn dag jeg får kjenne på at ting plutselig er snudd på hodet.

I morgen starter en stor mammografikonferanse i Oslo og den turen har jeg planlagt siden i vår for mine kollegaer og meg selv. Dette er årets høydepunkt for oss som jobber innenfor mammogarfien og vi har jobbet hardt for å få sende så mange som mulig. Det føles derfor veldig rart i dag å ikke skulle pakke for å være sammen med de andre. I stedet er jeg hjemme med sår hals og bekymringer om at cellegiftkuren skal bli utsatt pga forkjølelse. Snakk om omveltning :-)Dette er vel litt av det som ligger i å plutselig bli alvorlig syk etter å alltid ha tenkt at det rammer ikke meg. Det har aldri vært tema å skulle legge alt til side og bare tenke på å bli slik en normalt er - frisk. Men det er merkelig hvor greit den omstillingen har gått også. Fra å være superaktiv på flere hold bruker jeg nå energien på å ta en dag av gangen og innfinne meg med det andre bestemmer. Andre må ta avgjørelser på framdriften i dette her og jeg skal høre etter :-) Jeg tenker også at dette er en bratt læringskurve som jeg helt sikker får nytte av senere i livet. Jeg skal bli frisk og jeg vil bruke dette som nå skjer som en styrke.Noe av det jeg kan oppgi som en negativ greie om meg selv er at jeg har litt dårlig med tålmodighet :-) Jeg har allikevel prøvd å bruke dette positivt og mener det gjør meg ganske effektiv. Det å få brystkreft ,og gå gjennom et system jeg i utgangspunktet kjenner godt, er en trening i å mestre nettopp tålmodigheten. Jeg har hele tiden et ønske om å ta et steg videre, litt før den opprinnelige planen:-) Det er ikke så lett å forholde seg til en tidsplan som du ikke ser enden på før engang etter neste sommer og som ikke innkluderer verken arbeidsliv eller ferie. Men igjen; dette må bare til for at jeg skal bli frisk og komme styrket tilbake. Ja- så får det heller ta litt tid og jeg må mestre tålmodighetsprøven :-)

Bildene over har symbolikk som viser noe av det jeg har inni meg. Foran meg er det noen store steiner som skal forseres, men et sted der foran er det en lys horisont som venter. På kvisten er det blader som har gjort sitt og samtidig er det nye knopper som gir bud om en ny vår. Slik er livet nå :-)

Så når resten av gjengen fra jobb som jeg hadde gledet meg å dra på tur med, reiser i morra, skal jeg tenne talglys, drikke te og strikke votter :-) Sånn er det bare. Men neste år skal jeg være med jeg også!

God tur, jenter, og kos dere masse !!

15 kommentarer

Ingunn

20.okt.2010 kl.21:57

Flotte bilder og fantastisk symbolikk. Ønsker deg lykke til med tålmodigheten, jeg er også dårlig på å skynde meg langsomt, har ikke tid til det :-)

marie, gamlenabo`n

20.okt.2010 kl.21:58

Ja, så fort livet snur... I morgon skal eg sende varme tankar til deg der du sit og strikkar:-) Så flott at du brukar dine kreative sider til m.a fotografering og strikking! Du må legge ut bilde av vottane når dei er ferdige:-)

Nina Sevaldsen

20.okt.2010 kl.22:38

Takk for at du deler tankene dine med oss Toril!

"Tålmodighet er en dyd" heter det jo, og du er kjempeflink å øve deg!

Tra la la...øve, øve jevnt og trutt og tappert det er tingen! Slike jenter det vil gamle Norge ha! :))

Tante Nina

Cathrine

21.okt.2010 kl.10:04

Tusen takk Toril for det du skriver og deler ut helt gratis til alle oss som flyr gjennom hverdagen!

Du er et fantastisk menneske, skal følge deg på veien - og om nødvendig være til hjelp!?

Ring om du strever med vottene!

Stor klem C

snuddpaahodet

21.okt.2010 kl.13:45

Takk for skjønn kommentar :-) Jeg setter stor pris på at du følger bloggen min. Det gir meg mye å kunne få ting litt ut.

Jeg skal si fra med en gang hvis jeg trenger hjelp til vottene :-) Tommelen er litt vanskelig vettu :-)

KLem Toril

snuddpaahodet

21.okt.2010 kl.13:47

Nina Sevaldsen:

Takk for at du følger bloggen og kommenterer:-) Setter stor pris på det. I dag har jeg bakt muffinsene igjen og hvis du ikke har prøvd dem må du bare snu deg rundt og komme i gang :-)

Klem Toril

snuddpaahodet

21.okt.2010 kl.13:48

marie, gamlenabo`n:

Tusen takk for kommentarer og at du følger bloggen min:-) Det har blitt gøy dette her og det er også godt å skrive av seg litt :-) Hils til alle gamle venner :-)

Klem Toril

snuddpaahodet

21.okt.2010 kl.13:50

Ingunn:

Tusen takk for skjønn kommentar:-) jeg var inne på din blogg i går. For en fantastisk fin side! Du er jo proff og jeg har mye å lære. Du tar nydelige bilder.

Gunn Elisabeth Fladseth

21.okt.2010 kl.21:49

Heisann Torill:)

Kom tilfeldigvis over bloggen din her om dagen. Ble helt satt ut da jeg forstod hva du og din familie nå går igjennom. Har fulgt deg de siste dagene og synes du skriver veldig bra:)

Regner med du klarer og hente fram den tålmodigheten du trenger underveis!

Lykke til og mange positive tanker sendes til deg fra meg:)

Stor klem fra

Gunn Elisabeth

snuddpaahodet

21.okt.2010 kl.22:04

Gunn Elisabeth Fladseth:

Så kjekt å høre fra deg :-) Lenge siden sist. Det går etter forholdene veldig bra. Jeg begynner å venne meg til ny hverdag nå.

Gratulerer med nytt familiemedlem. Legg ut bilde :-)

Hils og stor klem til deg også :-)

Toril

Caroline Hammerø

22.okt.2010 kl.00:37

Du e en heilt fantastisk person Torill, som kommer til å greie det fint gjennom det her! Tenke på d masse. Lykke til kjære d, tenke på d her nede i Mexico:-) eså bra d finnes sånne som du!

klem fra caroline<3

Emilie<3

22.okt.2010 kl.14:02

Hei Toril! Har akkurat lest bloggen din.Jeg er jo hjemme hele dagen nå og kan gå inn når som helst.Lykke til med behandlingen.Det er utrolig hva man kan forholde seg til og mestre her i livet. Jeg er overbevist om at du takler dette på beste måte.

Mange gode ønsker fra tante Elisabeth.

snuddpaahodet

22.okt.2010 kl.17:11

Emilie:

Tusen takk for gode tanker. Kjekt at du følger bliggen min :-) Hils :-)

Klem

snuddpaahodet

22.okt.2010 kl.17:12

Caroline Hammerø:

Takk for koselig kommentar :-) Håper du har det bra der du er :-)

Klem

Åste:-)

27.okt.2010 kl.19:04

Hei Toril!

Ville bare si at jeg syntes du skriver utrolig godt, og det er veldig spennende og lærerikt å lese bloggen din.

God bedring! :-)

Skriv en ny kommentar

hits