Hjemmelagde fiskepinner :-)

Jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på oppskriftene jeg har lagt ut. Kjempegøy! Så jeg fortsetter med å legge ut. Litt av poenget mitt er at det skal være enkelt og overkommelig i en travel hverdag. Vanligvis har vi det ganske så hektisk etter jobb med alt som skal foregå på de få timene som er igjen av dagen. Da er det greit å ha noe enkelt på plata som både innhar et visst næringsinnhold og samtidig er enkelt og ikke minst godt. Hjemme hos oss er det alltid en eller annen som ikke liker det som er en annens yndlingsrett. Låter det kjent? Det er ikke lett å tilfredstille alle ganer sju dager i uka og i tillegg ha energi igjen til å planlegge neste uke.... :-) Men mye av cluet ligger i akkurat planleggingen. Jeg ser at de ukene jeg har laget middagsliste og god handleliste er de aller beste. Jeg får endel rare blikk på butikken når handlevogna har topp på og det er mange som går fort til kassa for å komme før meg når jeg går i den retningen :-) Men det er absolutt både billigst og mest besparende på energi og humør. Jeg regner meg ikke for å være hverken kresen eller snobbete. Men det finnes mye klein ferdigmat der ute. Jeg synes ikke tomatsuppe, plastelinastappe og fiskepinner er stas. Dette er mat som i all enkelhet ofte havner på bordet i en travel hverdag. Onsdag hadde vi fiskepinner til middag og jeg var på suppeklubb og fikk servert tomatsuppe....

Heldigvis var tomatsuppa hjemmelagd og den var farlig god :-) Kanskje jeg får lov å legge ut oppskriften her en gang :-) Og.....fiskepinnene lagde jeg selv, helt fra bunnen. Og det var veldig enkelt og tok ikke lengre tid. Helt sant! Oppskriften :



Jeg brukte Findus Torsk. Her er blokken delt i skiver. I den ene skåla er egg blandet sammen med litt sitronsaft. I den andre er det cornflakes (!) som er malt med stavmikser sammen med salt og pepper. Dette gjør at fisken blir fantastisk sprø og får en kjempegod smak. Og den er selvfølgelig glutenfri. Vend bitene i egget og ha de over i cornflakesen slik at hele biten er dekt med knas. Jeg bruke jernstekepanne og kun meierismør. Senk varmen litt for de blir ganske fort brune. Legg bitene i panna og stek dem jevnt på begge sider. Legg dem på fat i stekovnen med litt lunk for å holde dem varme mens du steker resten. Vi bruker kokte poteter og grønnsaker til. Og litt rømme :-) Barna vil ha ketsjup. Råkost er også kjempegodt tilbehør.





Bare prøv og ta gjerne tiden! Jeg lover dere en positiv overraskelse :-)

2 kommentarer

Cecilie

15.nov.2010 kl.20:33

Aldri mer kjøpa pinner på oss etter dette! NAM-NAM

Helene Sandvik Solli

16.nov.2010 kl.22:49

Dette gleder jeg meg til å prøve. Klem Helene

Skriv en ny kommentar

hits