Advent og ventetid :-) og glutenfrie kakemenn

I dag er det første søndag i advent. De lilla lysene står klare og adventskalenderene er fyllt opp. Vi har det godt! Barna våre har alt de trenger. De har faktisk litt problemer med å ønske seg noe til jul. Det er noe vi har tatt med oss til ettertanke. Det finnes tusenvis av barn der ute som har masse de mangler og kunne ønske seg, men som ikke har noen de får julegaver fra. Dette har vi prøvd å formidle til barna våre. Vi kom over en artikkel i avisa her forleden der Frivillighetssentralen reklamerte for julepakkeaksjonen sin. Den går ut på at vi lager pakker til et noen et annet sted i verden som også trenger litt juleglede. Så nå har familiemedlemmene hos oss laget hver sin pakke til en på sin egen alder. Vi har tatt fra den overfloden som finnes i klesskap og lekekasser og lagerr fine pakker som er merket med kjønn og alder. Etterpå skal vi levere dem på Frivillighetssentralen på Grim.

Jeg utfordrer herved alle som leser bloggen min til å gjøre det samme. Se mer på www.julepakker.info

Det er frist til kl 17 i ettermiddag men hvis du ikke rekker det er det nok av andre tiltak før jul :-)Ellers så skal vi en tur opp til Søgne gamle prestegård i dag og sniffe inn litt julestemning. Det er kjempeflott der oppe med julemarked, kafe, fjøs og mere til. Anbefales for dere som bor i nærheten.

I går bakte vi årets andre porsjon med kakemenn. De er laget etter den opprinnelige oppskriften fra bakeriet til familien min :-) Jeg legger den ut her til dere og håper dere liker den :-) Jeg har gjort den om til glutenfri men dere som MÅ ha det enderledes ordner det bare med vanlig hvetemel :-)

GLUTENFRIE KAKEMENN

200 g mykt meierismør og 200 g sukker røres hvitt. Bland inn 2 dl lunken melk. La dette gå en stund i eltemaskina.

1/2 ts hjortesalt, litt bakepulver og 650 g semper mix blandes inn. La den gå litt men ikke for lenge i maskina og la deigen hvile litt før du kjevler den ut.Stikk ut figurer og stek dem på 180 grader i 8-10 minutterHa en fin første adventssøndag alle sammen :-)

 

 

4 kommentarer

Inger waldeland

01.okt.2011 kl.13:02

Hei hei.lurer bare på om de kakemennene du har oppskrift på blir knall harde?kan du svare meg på mail er du grei?takk.

snuddpaahodet

01.okt.2011 kl.14:10

Inger waldeland:

Heisann

Siden jeg ikke har mailadressa di svarer jeg her :-)

Kakemennene er porøse og ikke harde :-)

Hilde Aanensen

04.des.2011 kl.09:27

Smaker disse som vanlige kakemenn ? Har prøvd litt forskjellig og ungene blir såå skuffa siden de ikke smaker kakemann i det hele tatt......

snuddpaahodet

04.des.2011 kl.18:58

Hilde Aanensen:

Hei Hilde :-) Ja, jeg mener disse er det nærmeste vi har kommet kakemenn. Barna mine setter pris på at jeg pynter dem med melisglasur. noe som setter ekstra god smak på godsakene :-) Lykke til :-)

Skriv en ny kommentar

hits