Kattevask :-)

Denne gangen kom jeg ganske greit ut av cellegiftkuren. Det var en liten tørn mandag kveld, men både tirsdag og i går gikk over all forventning. Jeg tåler å være slapp og småkvalm så lenge jeg ikke må ha bøtta i nærheten konstant. Jeg merker at det sitter mye mellom ørene og at jeg brekker meg bare jeg tenker på tablettene jeg skal ta for kvalmen. men nå er jeg ferdig med de fire første og skal begynne på en ny type neste gang. Jeg skal ha fire av den også, så nå er det bare å begynne å telle ned :-) Gleder meg til sommeren!! da er kur og stråling et tilbakelagt kapittel :-)

I dag var jeg nok opplagt til å bade Boris. Å ha en langhåret perser i hus medfører en god del pelsstell. Boris er en skjønn og snill gutt som finner seg i det meste. Egentlig liker han både å bli børstet og badet. Men han er kilen på magen og der må jeg være rask :-)

Før vi bader må pelsen være fri for floker og knuter,. Derfor er det nøye børsting først. Dette er for at det ikke skal lugge og være vondt når pelsen blir våt og tung. Så bærer det inn i dusjen og pelsen bløtes med vann. Jeg blander Zalo med vann i en spruteflaske og gnir all pelsen inn med det. Dette er for å løse opp fettet i pelsen. Fettet gjør at han ser rufsete ut og ikke fluffy slik han skal.Så er det skylle skylle skylle og skylle. Det er viktig å få ut all såpa. Boris ser litt miserabel ut her men han liker å bli dusjet og vet at det blir belønning etterpå. Når alt er skyllt ut er det ny runde med kattesjampo. Dette masseres inn overalt unntatt ansiktet. Og så er det skylle skyll skylle og skylle. Og skylle. Jeg holder for ørene når jeg er i nærheten av hodet for at han ikke skal få vann i dem. Ansiktet gnir jeg litt med vann på hendene. Persere har brune tårer og kan derfor få litt brune render under øynene. Derfor gnir vi litt ekstra der med en tannbørste ( som bare er Boris sin :-))

Ikke særlig vakker enda :-)

Men nå er det snart gjort og da er det deilig å komme ut av dusjen og bli frottert

Da er det om å gjøre å presse mest mulig vann ut av pelsen for å gjøre føningen så grei som mulig. Våt kattepels som ikke blir tørket blir kreppete. Jeg har ikke investert i noen proff pelsføner men bruker en vanlig føner som jeg bruker med forsiktig varme og kald luft. I dag satt vi foran peisen siden det er ganske kaldt ute. En må ikke ha trekk i nærheten når katten er våt. Vi vil ikke ha en katt med snue :-)
Dette tar tid ! Det er mye pels. Men som sagt er Boris en rolig pus som finner seg i det og som ligger stille.

Og så er det tid for belønning :-) Da er det en deilig porsjon med bløtfor som bare vanker på julaften , fødselsdag og etter pelsstell. Dette begynte vi med med en gang vi fikk han. Han likte ikke børsten og det var en kamp å få stellt han. Derfor begynte vi med belønningsmetoden som fungerte til tusen på snille lille Borisgutten :-)Gemyttet har betydd mye for oss når vi valgte katt. Mange hevet øyenbrynene da vi fortalte at vi skulle KJØPE katt og at vi i tillegg skulle kjøre halve Sverige nedover for å hente dem :-) Det har vi ikke angret et øyeblikk på og vi er verdens heldigste katteeiere. De er dønn rolige og finnes ikke masete. De er enkle å ha med å gjøre og elsker kos. Derfor er vi nå på utkikk etter en skjønn og snill pappapus til Bella sitt første kull. For oss kommer gemytt foran det meste så lenge de ikke har sykdommer eller feil i forhold til rasestandard. Hos persere er nesestilling i forhold til øyne viktig for at de sskal få pste ordentlig og at det ikke skal renne av øynene. I tillegg har det tidligere vært en del plager med en nyresykdom. Det skal vi selvfølgelig ikke ha. Så når jeg nå er oppdretter er det mye å passe på når vi skal avle. men en ting er helt sikkert: Jeg vil ikke ha en sur pappapus uansett hvor vakker den måtte være :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits