Nuggets og hjemmelaget chips

I dag lagde jeg alle barnas yndlingsrett :-) Hjemmelagd kyllingnuggets med pommes frites til. Dette er enkelt å lage men friteringen tar litt tid. Det at vi kan lage dette glutenfritt og få kjempegod smak er kjempe siden de nuggetsene som er å få kjøpt ikke er glutenfrie.Jeg lager en røre som jeg dypper kyllingbitene i. Denne røra kan du også bruke til torsk og dermed lage fish and chips :-)

Rør sammen 5 ss mel ( jeg bruker Jyttemel) med 1 ts salt, 1 ts olje, 1 dl vann og litt paprikapulver. Rør i 1 dl vann til og bland inn et par ss sesamfrø. La røra hvile litt. Pisk to eggehviter som blandes inn rett før bruk.

Jeg skjærer opp kyllingfilet i litt små biter slik at de blir gjennomstekt fortere. Disse blander du ned i røra og tar de opp med gaffel og legger dem forsiktig over i frityrgryta. Oljen er klar for fritering når det bruser rundt et treskaft. Jeg begynner med å fritere potet. Skrell potet og skjær dem i staver. Tørk dem med tørkepapir slik at det ikke spruter når de legges i gryta. Legg de stekte potetene over på rist med tørkepapir og strø salt over. Legg dem på et fat og sett dem i stekovnen på ca 100 grader for å holde dem varme.

Friter til de er gyldenbrune. Jeg legger ca 8 stk kyllingbiter i hver gang.

Server med grillkrydder, ketsjup og majones. Nam nam :-)Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits