God helg :-)

Så er det endelig fredag igjen

Ukene går fort og jeg synes ikke det er dumt :-) Da blir det fortere vår! Denne uka har bare forsvunnet. Etter planen skulle vi få besøk i går og da blir det gjerne litt planlegging og forventninger til det. Nå ble dette avlyst og planene for helga endret. I går var jeg på MR for å undersøke brystregionen og det andre brystet. Greit å få det gjort samtidig som det etterlater seg en viss spenning. Vi krysser fingre og håper på det beste :-) Etterpå var det kafe'besøk sammen med Heidi. Vi gikk på "Hos naboen" og spiste Cæsarsalat og drakk kaffe latte. Jeg sier det hver gang: "hvorfor gjør vi ikke dette oftere?" Det er jo så kjekt å bare komme seg ut sånn litt på sparket! Det var faktisk så kjekt at jeg glemte at tunellen her ut til øya stenges kl 23 for vedlikehold. Det kom jeg på ti minutter på elleve og dermed for sent. Men men det var bare å kjøre hjemmover, stille seg først i køen utenfor tunellen og vente på at vi skulle få kjøre gjennom ved midnatt :-)

I morra skal vi se på Guro spille håndballkamp og det gleder vi oss til Det er så gøy å være med. Til uka er det dugnad og salg av dopapir. Det er ikke riktig så gøy, men samtidig nødvendig for at jentene skal komme seg på Danmarkstur og cup til sommeren :-) Så vi stiller opp og tar det på strak arm :-)

Vi prøver å ta opp litt av nyhetsbildet sammen med jentene for at de skal få med seg litt og for å fange interessen for omverdenen. Denne uka har det vært mye. Her i Kristiansand har vi hatt drap på ei jente som ikke er mer enn knappe tre år eldre enn Mari. En tragisk hendelse der en ekskjæreste dreper en nydelig jente. Dette er jo alle foreldres skrekk. Tenk om de kommer ut for en kjæreste som viser seg å være en som mishandler og kanskje til og med dreper. Vi ser i avisa her i dag at det er mye familievold og at jenter har vanskelig for å komme seg ut av voldelige forhold. Ofte er famile rundt hjelpesløse og det er vanskelig å hjelpe.

En annen nyhet denne uka er vedtaket om at Maria Amelie skal sendes ut av landet. Hun har ikke papirer og oppholder seg i landet uten tillatelse. Hun har bodd her i hele sitt voksne liv og er godt integrert, snakker norsk som en etnisk norsk, har utdannelse og norsk kjæreste. Jeg synes det er vanskelig å forklare jentene hvorfor denne jenta skal sendes ut mens mulla Krekar får bli.

Så er det overgrepssaken i Alvdal. Det er så ubegripelig at foreldre kan utsette barna sine for så systematisk og grusom mishandling at jeg blir helt uvel. Aller mest har jeg bare lyst å stenge ute at dette er noe som faktisk skjer daglig både her i trygge Norge og andre steder i verden. Jeg kan bare ikke fatte det. Så gjør en seg noen tanker om hva som foregår i sitt eget lokalmiljø. Er det noen barn vi kjenner som gjennomgår liknende ting? Kjenner vi noen som er overgripere? De sier jo at det ofte er ressurssterke mennesker som engasjerer seg i miljøer rundt barn og som er godt likt. Sjokket over at det var akkurat den personen er ofte stort. Kjenner jeg noen? Jeg tenker at vi må være flinke til å se signaler og at vi tør å si fra hvis vi mistenker noe. Det er bedre å si fra en gang for mye enn at noen lider fordi jeg ikke tør. Samtidig så skal en ikke bli hysterisk oppi det hele. Vi har snakket med jentene om hva som er akseptabelt på nettet. Hvem de skal snakke med og hva de skal være forsiktig med. Det er viktig at de tør å gi oss beskjed hvis de opplever noe som er ubehagelig eller noe de oppfatter som mistenkelig. Samtidig er det vanskelig å snakke om dette med seksåringen uten å skremme han og plante usikkerhet og tanker i hodet hans.

Vi får håpe det kommer hyggeligere nyheter i uka som kommer. Når vi ser hva som er av flom utfordringer i Australia får vi være tilfreds med de, tross alt, små mengdene som kommer ned her. Vi har iallefall ikke hai og krokodiller i gatene! :-) Kanskje hadde det vært greit om det kom en skillpadde flytende. Jeg har lyst å prøve skilpaddesuppe :-) Har lest Shønberg Erkens kokebok. Og når en ser slaktemetodene for skillpadde er det like greit at en kan erstatte det med kalvekjøtt :-) He he.

Nå skal helga nytes før det er ny kur på mandag

GOD HELG!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits