Ukemeny :-)

Et stadig tilbakevendende problem er "hva skal vi ha til middag?" Ikke for å syte, men hjemme hos oss er nok dette først og fremst min utfordring :-) Det hagler ikke akkurat inn forslag hvis jeg prøver å hinte litt. Jeg leste en artikkel her litt tidligere som handlet om at foreldre skal bestemme middagen og ikke barna. Barna har en tendens til å ønske seg lørdagsmat i form av taco, pizza, pølser og pannekaker. Jeg prøver å sette sammen en variert meny med innslag av fisk, kjøtt og grønnsaker. Med fire barn som har forskjellig smak  er ikke dette akkurat lett som en lek. Lager jeg laks er det en som vil ha torsk og lager jeg wok er det en som ikke liker akkurat den sausen osv. Selv kan jeg spise det meste bortsett fra ferdige fiskepinner, posetomatsuppe og plastelinastappe(posepotetmos).

På bakgrunn av disse utfordringene kombinert med, en vanligvis, hektisk hverdag tenker jeg på å legge inn ukemenyer på bloggen. Jeg kan ikke tro at jeg er den eneste som sliter litt med dette. Så da kan de av dere som trenger menyforslag ta en titt innom å se :-)

Denne uka startet med FISKESUPPE. Oppskriften ligger på 8. november 2010. Her kan du lage kraften og skjære opp grønnsaker kvelden i forveien og ta fisk opp fra fryseren om morgenen før du drar på jobb. Da er det bare å varme opp og ha i grønnsaker og til slutt fisken. Null komma niks middag :-)

Tirsdag blir det WOK. Her har jeg svinekjøtt denne uka. Jeg bruker å kjøpe fredagstilbudet på Kiwi å bruke til ukas wok. Lettvint og billig. Dette kutter jeg i strimler og steker. I tillegg skjærer jeg opp grønnsaker jeg har i skapet, som squasj, rødløk, minimais, gulrot, brokkoli. Her velger du det du synes er best. Ikke vær redd for å prøve noe nytt. Til slutt heller jeg alt tilbake i wokpanna og tilsetter soyasaus og litt sweetchilisaus. Du kan servere med ris eller risnudler ( dere som kan ha vanlige nudler kan også bruke det)

På onsdag tenkte jeg å lage LAKS i ovnen. Dette er en deilig og enkel rett som er kjapp å lage. Her bruker jeg frosne grønnsager, eks brokkoliblanding, og laks som er frosset i porsjonsstykker. Legg grønnsakene i en ildfat form og legg laksebitene oppå. Hvis du har valgt naturell laks er det godt å ha over en pose med marinade. Vi bruker den blå fra Black boy. Den grønne går også fint :-) Sett i ovnen på litt over 200 grader i en halv time. Server med ris og rømme.

Torsdagen blir fin med besøk og greier :-) Da lager jeg PITAbrød med masse deilig plukkefyll. Oppskriften på disse la jeg ut for et par uker siden. Denne er alltid sukses.

Besøket har med GYROS fra Kristiansund og dette blir fredagsmat. Det er kjøtt skåret i løvtynne skiver og lagt i olje med krydder og masse løk. Jeg freser kjøttet og tilsetter fløte og tomatpure'. Nam nam :-) serveres med ris og salat.

Lørdagen skal barna få velge :-)

Søndag blir det KJØTT I MØRKE. Jeg skal finne en god og lettvint oppskrift på dette og legge den ut. Min mor er god på den så det er mulig jeg tar en telefon dit :-)

Vi skal også feire en haug med bursdager på søndag, så det ligger an til en massiv kakehelg :-) he he

Det var ukas tips :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits