Ny uke, ny meny :-)

Så er det ny uke og hverdag igjen. Uka starter i dag for meg, siden gårsdagen gikk med til kur :-) Har litt mandagsfølelse i dag :-)

Jeg tenkte jeg skulle dele ukemenyen min med dere også denne uken. Vanligvis har jeg denne klar torsdag uken før, men siden det har vært  besøk og kur er jeg litt bakpå. I går ble det rester og litt fritt fram. Men i dag skal vi ha LETTSALTET TORSK MED SPRØSTEKT BACON, LØK OG POTETER. Dette er yndlingsfiskeretten til Hanne, som ellers ikke er veldig positivt innstillt til fisk. Vi synes det er godt med litt løk og bacon til for å piffe det opp litt. I tillegg har vi gulrøtter til.

Onsdag tenkte jeg å ta opp en rett det er lenge siden jeg har laget: PILAF. Det er kyllingbiter marinert i yoghurt med sitron og kanel. Dette stekes og blandes inn med ris og nøtter og litt annet snadder. Nydelig! Oppskriften og bilder kommer etter at jeg har laget det :-)

Torsdag blir det KRISTIANSUNDSBALL. Dette er på en måte komper bere at det er fisk istedet. Det er kjempegodt og vi serverer med pølse og bacon i tillegg til poteter og gulrot. Her kan jo dere som er vant med komper ha det i stedet :-)

Fredag går vi for TACO tenker jeg. Dette er en slager på fredager. Selv er dette definitivt ikke min favoritt så jeg kutter gjerne noen kyllingbiter og krydrer og har med grønnsakene fra tacoen istedet. Det gjelder bareå finne sine varianter uten at det blir laget annen mat enn det vi faktisk har til middag. det er jeg litt nøye med. Jeg lager ikke flere retter til samme middag. Vi spiser det som blir servert.

Lørdag er det BIFFSNADDER OG FLØTEGRATINERTE POTETER. Dette er en vinner som faktisk alle liker. Her har vi de siste gangene kjøpt ferdige fløtepoteter fra pose på Rema eller Kiwi og de kan faktisk anbefales. Vi bruker biffstrimler, chaminjong, løk, paprika og mais som stekes og blandes.

Søndag har jeg ikke bestemt enda,  men tenker på å prøve en gryte med lam og bønner fra kokeboka jeg lånte av Cecilie. Jeg har også en annen lammegryte i bakhodet som er laget med tomatsuppe på boks, løk og champinjong. Den er knallgod og jeg lover å legge den ut ganske snart :-)

Så ble det to ganger fisk denne uka. Prøver å legge inn to-tre fiskemåltider i uka. Alle middagene skal ha grønnsaker/salat til.

Nå skal jeg rusle til butikken og handle litt. Prøver å legg ut på en liten tur hver dag og da er det kjekt å ikke handle inn riktig alt jeg trenger på storhandlingene. Slik får jeg et påskudd for å måtte ut :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits