Tid for litt rydding og for å finne praktiske løsninger :-)

Så ble det vinter på Sørlandet igjen. Jeg må innrømme at jeg ikke var helt innstillt på ny runde med snømåking og snøstorm og snøkaos nå. Men dette er jo ikke noe vi styrer, så det er bare å finne seg i det. Det blir desto renere og lysere, hvis en nå først skal se positivt på det :-)

Jeg har så lyst å få det praktisk og enkelt rundt meg. Personlig er jeg glad for at det nå ser ut til å bli litt mer farger og litt mer varme i interiørtrendene. Jeg synes det er lekkert med det minimalistiske og rene, men jeg er ikke helt der hjemme :-) For det første bor vi i et hus som ikke akkurat er bygd i funkisstil, og for det andre bor det seks mennesker her som i aller høyeste grad bruker arealet :-)Her ser det aldri ut som i interiørbladene. Jeg liker å ha det ryddig og jeg elsker praktiske løsninger, det å ha et funksjonellt hjem. Samtidig elsker jeg den lunheten som ligger i huset vårt. Det er et hus fra 1850 med masse sjel og lav takhøyde. Det er tømmer i veggene og bjelker i taket. De smårutede vinduene trekker en smule og gulvet er en tanke skjevt, men det er et levende hus :-)

Jeg synes det er kjekt å kombinere det gamle i huset med nye ting. Det å prøve å få det til å harmonere samtidig som det er funksjonellt. Siste innkjøp er to enkle, billige hyller fra IKEA. Jeg har plasert disse under det ene vinduet på kjøkkenet. Primært er det for å få mer plass til kokebøkene mine og for å avlaste noe skapplass.

 Resultatet ble slik jeg hadde tenkt og vi er fornøyde. Hyllene passet på centimeteren både i høyden og bredden. Jeg er i utgangspunktet litt "rosa" og liker det litt sarte. For å gjøre det litt komplisert liker jeg også den amerikanske countrystilen, med Lexington/Gant stjerner og striper i blått, beige og rødt. Vi skal inn med nye sofaer i tv-stua og oppe hos barna og der tenker jeg å prøve å gjennomføre mer av dette. Det blir litt mer orden hvis en prøver å holde seg til en stil på en måte :-)

I allefall bruker jeg nå dagene til å smårydde litt i skuffer og skap. Det blir nok noen turer til på IKEA og det blir nok også noen annonser på Finn.no. Vi har allerede gitt bort mye og kastet en hel del. Det som ikke har vært ute av loftet på fire år, kommer vel neppe til nytte igjen og må bort.

Brrr, nå er det en tur ut for å måke litt snø og starte opp bilen. Litt handling før middagslaging og litt vasking :-) Dessuten leser jeg "Barnepiken" nå og anbefaler den på det varmeste. Det er en skildring av de svartes kår i Missisippi på 60-tallet.

Ha en fin dag !

Én kommentar

17.feb.2011 kl.17:03

Kjempeflott med de hyllene. Er ening med deg at litt farger er frisker opp. Personlig er jeg glad i pasteller, grått & blått. Disse fargene har fulgt meg gjennom mange trender og stiler. Utrolig deilig med slike oppryddinger. Har just tatt kontoret hjemme, og du all verden verden hvor mye vi sparer på, selv om jeg føler jeg kaster ofte. Ønsker deg godt bedring, tenker på dere. Ingunn.

Skriv en ny kommentar

hits