Long time, no see.... :-)

Først må jeg bare beklage; det er lenge siden sisteinnlegg! Jeg har måtte prioritert det bort nå i en veldig travel periode. men nå skal jeg prøve å ta det opp igjen. Jeg må igjen takke dere som trofast følger meg :-) Det vises på statistikken at dere er der selv om jeg ikke skriver. Jeg er usigelig takknemlig for det! Og alle de flotte kommentarene blir lest alle som en. Jeg tar dem innover meg og takker dere masse for at dere gir meg dette :-) Det er dere som er drivkraften min :-)

I dag starter et nytt kapittel i behandlingen. jeg skal inn til simulator. En forhåndsinnstilling av strålefeltet jeg skal ha nå framover. Jeg er tidligere blitt tatovert på referansepunkter og det er tatt ctbilder som de skal gå ut fra. Det er litt spennende selv om jeg ikke tar det helt innover meg at det er meg det angår. Jeg har jo vært med på dette i utdannelsen min og jeg har stadig vært innom temaet på jobb. Så det er litt merkelig at jeg plutselig er der selv.

Jeg begynner med selve strålingen på mandag og skal stråles hver hverdag fram til 19. mai. Jeg er litt spent på bivirkningene. Det jeg må regne med er å bli "solbrent" i feltet. Andre er sår hals og litt hes stemme, stivhet i skuldra og øm hud. Feltet ligger også ved skjoldbrukskjertelen og kan føre til utslag på stoffskiftet. Vi får bare ta det som det kommer. Jeg skal iallefall være flink til å gjøre øvelser og smøre meg, så får det bare bli som det blir. Kommer på nå, når jeg sitter og skriver. at jeg skal kontakte fysioterapaut for å få oppfølging under strålingen. Dette er også for å holde lymfedreneringen under oppsikt. Jeg har så langt vært heldig og ikke fått lymfødem i hånden eller armen. Dette er opphovning som kommer som et resultat av at lymfebanene er fjernet. Lymfødemer kan oppstå enten tidlig eller sent, så jeg har nok ingen garanti for at det ikke dukker opp. Jeg har brukt armen bortimot som normalt og bare skjermet den for tunge løft og statiske bevegelser, som feks å bære tunge poser.

Tiden nå er bare herlig. Med våren som nesten sprenger seg vei gjennom alt det skitne og grå. Første krokus er observert og både syrin og magnolia har skudd som er sprekkeferdige :-) Plenen er raket og klar for litt kalk og gjødsel. I år har jeg tid til å pusle litt og skal kose meg med det :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits