Endelig overskudd til hagen :-)

Å holde på i hagen er noe av det kjekkeste :-) Jeg har desverre hatt altfor lite tid etter at vi kjøpte huset for snart seks år siden, til å perfeksjonere utearealene. Men det blir litt sånn smått om senn. Vi har tross alt gjort mye og det er kanskje det som er litt av kosen med det, det å ta litt hvert år. Dessuten er det mye der ute som koster en formue. Men jeg tenker som så at det er bedre å investere litt i ordentlige planter og trær enn å kjøpe billigvarianter som varer kort og som bare ender opp som spinkelt bedfyll. Vi har kjøpt et par trær og et par stauder hvert år, og nå begynner vi å se resultatene av det :-)

Her er årets ide :-) Jeg har gravd ut hagekomposten og gjort plass til to senger til å plante grønnsaker i. De blir ikke sådd og plantet før neste år, men jeg tenker å gjøre forarbeidet i år og sørge for optimal jord. Nå er kompostjorda lagt i og jeg skal kjøpe god matjord å spe i med. På innsiden av kassene, mot restene av komposten, står det nå tre rabarbrarøtter og noe bringebærris. Jeg håper de vil trives der for rabarbra er bare fantastisk, både som grøt og i pai, i saft og bare som deilig sommersnacks med sukker.

Vi har mya terrasse rundt huset. Det har vi bygd opp bevisst for å gjøre oss nytte av mest mulig areal. Nå kan vi plassere møbler og krukker samt gå tørrskodd langs husveggene. Vi har ordnet bes ved noen av vinduene og et fint steinbed både foran og bak huset. Det bak huset er ikke i nærheten av å være ferdigstillt og det er mye på denne siden jeg skal kose meg framover.

Vi har et gammelt pæretre og har i tillegg plantet plomme og eple. Det blir spennende å se framover. Nå har vi også to ripsbusker og en liten jordbæråker. Yummi yummi :-) Jeg liker dette med å plante noe som skal ende opp på kjøkkenet. Det er stilig å kunne lage noe fra bunnen av med ingredienser fra eget jordbruk :-)

I helga var Janne og jeg på Randesund planteskole i forbindelse med at janne skal anlegge rosebed foran huset. Der møtte vi en engasjert gartner som i aller høyeste grad inspirerte til videre hagebruk. De har en kjempefin nettside som er verdt et besøk : http://www.randesund-planteskole.no/public.aspx?pageid=72966Eple :-)Syrin :-)

Årets innkjøp vil bestå av noen fine gammeldagse roser til å ha utenfor smårutede vindu og en Magnolia som blomstrer i juni. Jeg har en som blomstrer i april. De er nydelige! I tillegg ønsker jeg meg en Svarthyll slik at det etterhvert kan bli saft :-). Rosene skal også benyttes i matlagingen så her er det bare å glede seg :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits