Fjellflora :-)

På turen vår til Geilo fant vi masse fin blomster som jeg bare måtte fotografere. Jeg synes det er gøy å ta bilder av blomster. Det er utrolig mye vakkert der ute og når du kommer litt tett på er det tusenvis av detaljer vi kanskje ikke legger merke til ved første øyekast.Dette er en Legevendelrot :-) I følge Cathrine har uttrekk av denne vært brukt som beroligende middel :-)


Dette vitner om at det snart er kklart for fjellets gull :-) Da blir det atter multekrem og krumkaker. Kommer tilbake med oppskrift på det :-)
Lurer på om dette er Rødsveve...?Noen som vet hva dette er?Forruten markjordbær, må dette være noe av det beste naturen har å by på. Fantastiske fjellblåbær. Smekkfulle av smak :-)Noe så sart og skjørt! Det er som silkepapir :-) Det er Engsmelle.Skjønn :-)Krekling :-)

Det ble mange fine bilder. Noen av dem hadde jeg tenkt å printe ut i ulikt format og henge på veggen. Det er litt fint å samle et tema i en gruppe og pynte opp en vegg for eksempel. Disse kan skiftes ut og dermed får du litt variasjon og samtidig brukt flere av de bildene som eller bare blir liggende på pcen :-)

Klem Toril

4 kommentarer

Ingunn

10.aug.2011 kl.20:28

Kjempeflotte bilder :-)

Cathrine

10.aug.2011 kl.20:37

Kjære vennen! Nydelige bilder! Flink du er!!

Korreksjoner:

Bilde nr. en to er ingen ryllik!!! Det er en Legevendelrot!! Uttrekk av denne har vært brukt som beroligende og søvndyssende! Duften virker tiltrekkende på katter!!!!!

Bilde nr. fem kommer jeg med navn på snart!!

Bilde nr. fem er IKKE hvit jonsokblom - ligner litt!!!! Det er en avblomstret Engsmelle som er perfekt til å smelle på hodet til noen om du er usikker på om det finnes noe inni der!!

Soppene i neste innlegg:

Vi plukket mest rødskrubb - som du har bilde av i gresset. Skrubbene skal trekke i 10 (ikke 20) minutter og vannet kastes! Ikke nødvendig med kremle og kantarell, men vi tok alt sammen samme!!!

Stor klem C

snuddpaahodet

10.aug.2011 kl.20:46

Cathrine:

Takk for korreksjoner!! Jeg hadde Legevendelrot som alternativ og retter det opp umiddelbart :-)

Klem Toril

snuddpaahodet

10.aug.2011 kl.21:12

Ingunn:

Takk :-) Du er en inspirasjon med dine fantastiske bilder:-)

Klem Toril

Skriv en ny kommentar

hits