Tur til Bestemorsmed :-)

I dag ble det tur til Bestemorsmed for Tassen og meg.

Jeg føler meg så priviligert når jeg ser hva naturen har å by på ¨å. Vi er heldige som bor her vi bor. Det er masse i naturen det går an å ta med seg hjem også, og jeg er nå alltid utstyrt med en rull bæsjeposer og har dermed plass å plukke i :-)De henger ikke høyt og de er definitivt ikke sure :-) De gror overalt på øya og er fantastisk gode. Jeg har forsert noen brennesler, edderkoppspinn og ikke minst torner, men det er det jammen verdt :-) Jeg fikk plukket med meg en halv pose hjem og Tassen ventet tålmodig mens jeg plukket.

Nå har nyperosene blomstret av for i år. Det er jo litt synd, men når nypene kommer ut er jo det litt plaster på såret :-) Jeg plukket noen av de i dag, men har nok litt lite til syltetøy. Vi får se om jeg ikke tar en kveldstur og plukker litt flere.Dagen i dag begynte fint med nydelig sol. det er meldt litt regn og det kom noen dråper mens vi var ute. Det stoppet heldigvis ganske snart for vi har såpass erfaring med sørlandsregn nå at vi vet at det "blauder" skikkelig.

På hjemvei gikk vi gjennom et hogstfelt og fant enda noen bjørnebær. Mens jeg bevegde meg innover i krattet dukket det opp epler. Det har sikkert stått et hus der for veldig lege siden og treet har blitt igjen lenge etter at huset er borte. I allefall var det epler der og jeg dristet meg til å plukke med meg noen av de også. Så nå hadde jeg hendene fulle av godsaker :-)

Da vi tok av til Kjerlighetsstien møtte vi en kar med hatten full av kantareller. Jeg hadde nok kunne vært med på en aldri så liten byttehandel der, men jeg tror ikke han var interessert i det :-) Det så bare herlig ut og jeg fikk sagt at jeg syntes han var heldig :-)


Men men fangsten min var ikke så verst den heller. jeg fant til og med et bitte lite markjordbær som nok har vært litt sent ute :-)

Nå er jeg igang med bjørnebærpai som kommer på bloggen straks :-)

God helg alle sammen

Klem Toril

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits