Herlig helg med bryllup og barnedåp :-)

Kjersti fikk endelig eventyrbryllupet sitt og hadde i tillegg barnedåp for en etterlengtet liten William Paul :-) Det var en vakker sermoni med en fantastisk prest som gjorde jobben nydelig på engelsk. Det var vakker sang og ellers et rørende program. Det ble noen tårer, både hos oss gjester og hos brudeparet :-)

Jeg hadde fått i oppgave å lage bryllupskake og cupcakes til dåpsbarnet. Kjente litt på ansvaret og det var ikke fritt for nerver før det hele var gjort og kaka sto på bordet :-)

Cupcakesene ble laget på fredag og gikk etter planen. Nesten..... Jeg hadde fått feil blåfarge og måtte droppe smørkremen. I stedet laget jeg en frosting av italiensk marengs. Altså en marengs laget i vannbad slik at sukkeret smelter. Den blir snehvit og egner seg derfor godt som frosting når du skal ha annen pynt som dominerer litt.

Jeg hadde bestillt former til bodyer fra Strøsselogannat i Sverige. Den første jeg fikk var for kjeks og var naturlig nok for stor. Dermed var det en kjapp mail til Sverige og lovnader om en ilsending til Oslo slik at jeg hadde miniformene til fredag :-) I tillegg hadde jeg kjøpt inn lysblå fondant som jeg brukte til bodyene.

Først kjevlet jeg ut fondanten og preget den med folien som hører til settet. Så var det å stikke ut med utstikkerformen

Så løsner jeg dem forsiktig fra benken med konditorkniven og legger dem over på cupcaken

Cupcakesene er laget med Cremebruletcupcake oppskriften jeg har lagt ut tidligere. I og med at det er godt med smør og fløte i dem, holder de seg godt :-)

Så var det bryllupskaka da :-) Den begynte jeg med på torsdags kveld. Da lagde jeg mandelbunnene og selve kakebunnene. Inspirasjonen til denne kaka hentet jeg fra Maison mat og vin fra mai 2010. Det er en flott kake med nøttebunn, dajmkrem og bringebærkrem.

Jeg begynner med å lage mandelbunn.

Mandelbunn :

150 gram malte mandler

150 gram melis

4 eggehviter som stivpiskes

Bland mandler og melis inn i eggehvitene og fordel det i kakeforma.

Stek på 160 grader i ca 30 minutter.

Jeg lagde en ganske tynn bunn siden det skulle kombineres med vanlig kakebunn. Jeg lagde mine glutenfrie så kunne jeg også spise av den. Det merkes ikke på smaken og heller ikke på konsistensen, så det er ingen fare med å bruke dette som alternativ. Vær bare litt obs på stekingen, da glutenfritt mel tar raskere farge.

Jeg startet med et lag med mandelbunn som jeg smurte litt bringebærsyltetøy på. Så la jeg et lag med dajmkrem på før jeg la på et lag med sukkerbrød. Oppå der ble det et lag med bringebærkrem og et lag til med sukkerbrød.

Dajmkrem:

100 gram hakket dajm

2 dl kremfløte som stivpiskes

Bringebærkrem:

500 gram frosne bringebær

1,5 dl sukker

5 plater gelatin

5 dl kremfløte som stivpiskes

Mos bringebær og bland inn sukker- Legg i bløt gelatin i kaldt vann i ca 10 minutter. Klem ut vannet og bland det inn i noe av bringebærene som er varmet opp. Bland det hele med kremen

Dette gjode jeg likt på de to nederste lagene og droppet mandelbunnen på den øverste.

Så var det å sette dem over på et treetasjes kakestativ. Da gjelder det å være stø på hånden og holde tunga rett i munnen.

Jeg legger en grunnbase over kakene med pisket fløte. Så pyntes den med bringebær og rips.

Sammenstillingen og siste finish gjøres rett før servering og da gjerne i bunad :-)

Så var det gjort og vi greide å få den på kakebordet uten dramatikk :-)

Så var det klart for Kjersti og Jerry :-)



....og alle oss andre :-) Den fallt heldigvis i smak :-)

Så tusen takk til Kjersti og jerry for en fantastisk helg og for at de ga meg tilliten med bryllupskaka.

Klem Toril










12 kommentarer

Karen kilane

11.sep.2011 kl.20:42

Fantastisk!!! Godt å ha deg hjemme igjen:) selv om d ikke ser ut t at det ble noen rester igjen til oss;) klem

snuddpaahodet

11.sep.2011 kl.20:50

Karen kilane:

Takk kjære søte nabo :-) Det er godt å være hjemme igjen også og det skal nok ikke stå på kakesmakingen framover :-)

Klem

Bjørg

12.sep.2011 kl.17:44

For en bryllupskake! Får bestille en til gullbryllupet! Gleder meg til nye flotte oppskrifter!

snuddpaahodet

12.sep.2011 kl.20:16

Bjørg:

Tusen takk for koselig kommentar :-)

Si fra så baker jeg når som helst for deg, Bjørg :-)

Klem

Cathrine

12.sep.2011 kl.21:30

Bøyer med dyyypt i støvet! Hva du kan og hva du gjør for andre - kanskje du egentlig er en av englene som prinsesse M ser!!? Ærbødigst Cathrine

snuddpaahodet

12.sep.2011 kl.21:59

Cathrine:

Oj oj det var vel å ta litt hardt i :-)

Jeg koser meg veldig med dette og håper det blir flere oppdrag :-) Vi eser ut her hjemme om vi må spise alt selv :-) He he

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding

Klem

15.sep.2011 kl.12:20

Herlighet for ei bryllupskake:-)Både du og kaka ser veldig bra ut.

Linda

snuddpaahodet

16.sep.2011 kl.00:10

Anonym:Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding :-)

Kjersti

30.sep.2011 kl.23:14

Hei vakre Toril takk for at du kom med ditt gode himør og var med å skape en utrolig stemning på dagen vår. En spesiell takk for den fantastiske bryllupskaken og coole Cupcakesene. Stor og varm klæm fra K og gutta

snuddpaahodet

01.okt.2011 kl.10:27

Kjersti:

Takk for hyggelig tilbakemelding :-) Bryllupet var utrolig gøy og det var en glede å lage kaker for dere :-)

Klem

Torill

11.okt.2011 kl.23:43

Har aldri sett makan....fantastisk flott bryllupskake!! Du er jo så utrolig kreativ :))

snuddpaahodet

14.okt.2011 kl.08:14

Torill:

Tusen takk :-) Hyggelig med positiv tilbakemelding :-)

Skriv en ny kommentar

hits