Konfirmasjonshelg :-)

Gratulerer med dagen til dagens konfirmanter her på øya :-)

Vi har vært så heldige å fått delta i Skjønne Sara sin konfirmasjon og det var veldig hyggelig. Masse gjester og mye god mat. De hadde tapasbord med skalldyr, salat, karbonader, kjøttboller med mer. Jeg hadde bidratt med spanske kjøttboller ( oppskriften ligger i arkivet) og en røykelaksmousse. Jeg har desverre ikke bilde av den men skal legge ut oppskrift senere. Det er en kombinasjon av røykt laks og kremost og urter.

Til kakebordet lagde jeg en brownie med bringebærfromasj. Den er frisk og god samtidig som du får den rike sjokoladesmaken. Ellers bugnet det av godsaker på bordet. Fristelsene gjorde sitt til at bunaden strammet godt  og var befriende deilig å få av når jeg kom hjem :-) he he

Nå spørs det hvor mye baking det blir framover siden jeg hadde min første arbeidsdag på et år nå på torsdag. Det var deilig!!! Jeg har savnet jobben og gledet meg til å begynne igjen. Nå har jeg startet forsiktig i 40 % for ikke å gå på en smell ved å begynne for bratt. Jeg håper det går bra og at jeg snart er i full jobb igjen. Målet er å være igang i vanlig tempo til jul :-) Jeg synes ikke det er noe stas med å være i navsystemet og finner det litt merkelig at jeg skal være registrert i systemet som arbeidsledig og må levere meldekort. Jeg aksepterer det men kommer nok til å legge litt av sjela mi i et arbeide med å stille noen spørsmålstegn. Tenker at dette bare må være en jobb for Kreftforreningen. Det burde være slik at det kan gjøres unntak fra regler om maxdato og bortfall av ytelser etter et år når du har vært gjennom en knallhard kreftbehandling og trenger en gradvis opptrapping. Jeg velger å tro at de aller fleste tenker som meg; forbinde jobben med det å være frisk og dermed har et ønske om å fungere normalt og ha daglige rutiner som ikke dreier seg om sykdom. Så er det engang slik at det ikke er bare å begynne på full trøkk etter et år og at det samtidig er vanskelig å ha en økonomisk belastning i tillegg. Å få lønna si nesten halvert er ikke veldig kult og mange vil derfor føle seg presset til å begynne å jobbe fullt for tidlig. Arbeidsavklaringspengene gjelder heller ikke som opptjening av nye rettigheter ved sykdom, noe som vil si at du må være i full jobb i 26 uker for å kunne være syk med lønn. Så hvis du da får et tilbakefall før den tid kan det medføre store økonomiske problemer. Så jeg tenker litt på at systemet svikter for en gruppe som trenger trygghet og ikke en ekstra belastning, og at samfunnet kan dra nytte av en mer tilrettlagt retur til arbeidslivet. Med det mener jeg en gradvis opptrapping med lønn for å gjøre overgangen trygg og forhåpentligvis varig.

Ja ja nok om det :-)

Ha en fin helg alle sammen og ut og nyt deilig høstluft :-)

Klem Toril

4 kommentarer

I Døsset

18.sep.2011 kl.14:11

Ja, det strammet godt i bunaden :-) Deilig tapasmat og fantastiske kaker gjorde sitt til at det ble sofaen og løst og ledig tøy resten av kvelden :-) Har sittet å sett igjennom masse flotte bilder med nydelige mennesker i fantastiske bunader & kjoler...gøy :-) Ønsker deg lykke til med jobbstarten.

Klem fra Døsset :-)

snuddpaahodet

18.sep.2011 kl.14:46

I Døsset:

He he ja det sto ikke på fotograferingen heller :-) Gleder meg til å se bilder.

Laila

19.sep.2011 kl.09:58

Tusen takk for en kjempeflott feiring sammen med dere. Konfirmanten (og vi) var strålende fornøyd med dagen og festen - og vi gleder seg til å se dere igjen i ettermiddag. Da blir det "restemat" og bildeshow:-)Gleder oss allerede!

Klem fra Laila

snuddpaahodet

19.sep.2011 kl.20:32

Laila:

Da er vi stappmette for andre gang:-) tusen takk for at dere er så inkluderende. Vi koser oss veldig sammen med dere:-) klem

Skriv en ny kommentar

hits