Glutenfrie Donuts :-)



I dag har jeg en ordentlig godbit til dere :-) Det er ultraamerikansk men alikevel ikke så veldig anderledes enn norske smultringer.

Siden noen av barna i huset har cøliaki, har det mer enn en gang hendt at de har passert smultringhuset med lengsel i øynene. Så nå var det på høy tid å lage en glutenfri variant. Og da tar vi den selvfølgelig helt ut :-)

Jeg brukte litt fra egne gamle oppskrifter og kombinerte det med litt leting. Resultatet ble kjempebra og det var bare såvidt jeg rakk å ta bilder før de var borte :-)

2 egg

100 gram smeltet smør

5 dl melk

1 ts SP (en stabilisator for kakedeiger, fås kjøpt på cacas.no)( Det går nok greit uten også :-))

ca 900 gram mel ( jeg brukte 700 gran Semper mix og 200 gram Jyttemel)

225 gram sukker

1 ts muskat

1/2 ts kanel

2 ts bakepulver

2 ts salt

1 ts fiberhusk

Bland egg, smeltet smør, melk og evt SP i en bolle og visp det sammen

Bland alt det tørre i eltemaskinen og rør det godt sammen

Så blander du væska i det tørre og lar det gå til alt er godt blandet sammen

Strø mel på bakebordet og hell deigen ut av bollen. Hvis den er veldig bløt blander du inn litt mel. Bruk gjerne engangshansker når du jobber med deigen, så slipper den lettere av fingrene

La deigen hvile litt så den setter seg litt

Kjevle ut og stikk ut ringer. Hvis du ikke har smultringkutter kan du bruke et glass og en kork

Legg ringene på et brett og la dem hvile litt

Varm frityrfett i en kjele. jeg brukte Flott matfett. Pass på så det ikke blir for varmt og ha alltid et lokk liggende til å slokke en evt brann med. Bruk aldri vann!!! Fettet er klart når det bruser rundt en trepinne.

Senk varmen noe så smultringene ikke blir for fort stekt og for mørke

Snu på ringene med baksiden på en tresleiv. Det går fort å koke dem så pass på.

Legg dem på en rist dekt med tørkepapir så de renner av.

Jeg rukte også smultringhullene :-) Stek dem. så får du fine små boller. Legg dem over i en skål med sukker og trill dem rundt i det. De ble en liten himmelsk munnfull :-)

Lag melisglasur av melis, vann og farge. Ha dette på lett avkjølte donuts og pynt evt med strøssel i tillegg



Disse må dere bare prøve :-) Det er en ganske stor porsjon, og jeg hadde tenkt å fryse noen ned. Men....det er ikke mange igjen her :-)

Fortsatt fin søndag :-)









 

7 kommentarer

Synne

31.okt.2011 kl.21:03

Kjære tid, ikke enkelt å være diabetiker, og følge med på bloggen din....her er det mye som frister, ja... :))

snuddpaahodet

02.nov.2011 kl.16:33

Synne: Hei Synne :-)

Det hadde vært fint å kunne bidra med noe som du kan fråtse i også. Har du sett noe på lavkarbogodisene? Kom gjerne med tipd og ønsker om oppskrifter, så skal jeg gjøre så godt jeg kan :-)

Toril

Synne

02.nov.2011 kl.21:09

Ja, jeg spiser jo lavkarbo på en måte, ikke så mye fett da, men uten poteter og lignende. Jeg vet det er mye godt man kan bake, men det brukes mye mandelmel, og det tåler jeg ikke, så det blir ikke så mye baking akkurat, har kanskje gitt opp litt....Kanskje du har noen tips til oppskrift på noe til kaffen?

snuddpaahodet

03.nov.2011 kl.19:03

Synne:

Hei Synne :-)

Jeg skal lete litt og komme med noe godt til deg :-)

Toril

Synne

03.nov.2011 kl.19:09

Tusen takk....spent! :))

Hildegunn

04.nov.2011 kl.10:56

Hei. Så glad jeg ble da jeg fant din blogg! Er jo helt supre oppskrifter her. Har en datter på 8 år som har Cøliaki og melkeallergi. Når hun så bildene av donutsene og nuggetsene så ble hun helt vill av glede. Så dette skal vi prøve oss på i dag.

Men bare lurer på noe: Hvor mye flott matfett trenger jeg til smultringene? Hvilken type Semper mix bruker du?

Mvh, Hildegunn

snuddpaahodet

05.nov.2011 kl.17:00

Hildegunn:

Hei Hildegunn :-)Tusen takk for skjønn tilbakemelding. Det inspirerer meg til å komme opp med nye oppskrifter.

Jeg bruker stort sett bare den som heter MIX. Og så bruker jeg mix med fiber på grovbakst. Men det er melk i Semper sine mikser. Toro og Jyttemel er uten melk. Jeg bruker Semper fordi dette funker best for meg. Men det er hipp som happ.

Jeg brukte to pakker med matfett til disse. Dere bare MÅ prøve dem! Jeg hadde tenkt å fryse noen ned men de forsvant :-)

Nuggetsene er favoritt her i huset. Jeg skal legge ut noe av det samme med fisk, som gjør fisk enkel å servere med hell :-)

Lykke til. Kom gjerne med ønsker og forslag til oppskrifter

Klem Toril

Skriv en ny kommentar

hits