Glutenfrie Biscotti :-)

Det er enkelte ting jeg kan savne når jeg har cøliaki. Som regel tenker jeg ikke så mye over det, men det hender at det dukker opp fristende saker jeg gjerne skulle smakt. Særlig når jeg er ute og reiser og jeg er innom konditorier som bugner av godsaker. Det er jo nesten masochistisk å gå på enkelte av dem, men jeg nyter med øynene og tar med meg ideer hjem. Så er det rett på kjøkkenet og prøvebake da :-)

Sånn er det med biscotti. Det er en nydelig italiens kjeks med nøtter og sitrus. Det finnes et hav av oppskrifter og jeg har prøvd flere. Denne her har jeg funnet i et julenummer av maison mat og vin fra 2009. Den funket bra fra første gang og jeg har ikke justert mye på den.

I følge Wikipedia betyr Biscotti "stekt to ganger". Disse kjeksene er stekt to ganger. En gang som en hel pølse og etterpå i biter. Dette gjør at de blir helt tørre og sprø og holder seg utrolig lenge. Jeg har hatt mine i boks i over to uker nå og de er like gode :-)

Begynne med å legge 120 gram mandler og 100 gram hasselnøtter på en stekeplate og tørrstek dem o ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Jeg har skoldet mandlene men det er ikke helt nødvendig. Hvis du ønsker det legger du mandlene i kokende vann og lar de koke et par minutter. Da er det enkelt å bare klemme av skalllet etterpå.

150 gram smør

250 gram sukker ( jeg blander gyllent rørsukker og vanlig sukker for å få en mer intens smak)

400 gram Semper glutenfri mix ( hvis du ønsker dem fastere kan du bruke litt mer)

2 ts bakepulevr

skall av 1 appelsin

4 egg

1 eggehvite til pensling

Vask appelsinen godt og riv skallet på et rivjern. Det er bare selve skalllet som skal med og ikke så mye av det hvite

Bland sammen smør, sukker, mel, bakepulver og appelsinskall i bakebollen og bland godt. Tilsett så eggene og rør alt godt sammen.

Deigen skal være forholdsvis fast.

Form deigen til tre pølser og sett dem til kjøling i kjøleskapet i minst en halv time. Sett dem så på et bakepair på en bakeplate. Pass på å ha god avstand mellom dem. De flyter ut.

Stek dem på 180 grader i va 30 minutter. Når du tar dem ut må du ha en skarp brødkniv klar. Skjær skiver mens pølsene er varme og sag deg nedover slik at ikke nøttene presses ned. Legg så skivene utover på en bakeplate og stek dem videre i ca 10 minutter.Avkjøl dem og ha dem i tett boks. Hvis du rekker det da :-) De er supergode og egner seg godt både til en god te og til en deilig, sterk espresso.


Appelsinen delte jeg i tynne skiver og tørket i ovnen. Det tar et par timer på 100 grader. De er fine til pynt eller til å ha i en tekopp :-)Lykke til :-)
Én kommentar

Lisbeth Nilsen

18.11.2012 kl.09:25

Hei ! Kom tilfeldigvis over denne i går, 17.11.12 da jeg søkte på glutenfrie biscotti. En helt fantastisk blogg. Jeg ble sittende å lese i flere timer. Det tok lang tid før jeg oppdaget at jeg ikke kunne finne noen innlegg fra 2012. Jeg var for opptatt med å lese alle de fine oppskriftene, komentarene og se på flotte og kreative bilder. Dersom noen ikke skriver på bloggen lenger MÅ den komme ut i bokform. Jeg begynte å printe ut noe, men det er jo så mye flott. En utrolig samling av erfaringer som mange kunne ha glede og nytte av. Siden bloggen ikke ser ut til å være aktiv lenger, er jeg redd den ikke er her lenger når jeg logger meg på neste gang. Er det mulig å komme i kontakt med familien? Kunne det være et mulig bokprosjekt i forbindelse med Cøliakiforeningen? Jeg ønsker i alle fall å få tatt vare på alt som står her, det er altfor verdifullt om det skulle bli borte. Takk for en flott samlig oppskrifter og erfaringer. Denne bloggen gjør det lettere for meg å se positivt på det å leve med cøliaki og å finne gode alternativer for meg og mine gjester.

Skriv en ny kommentar

hits