Glutenfrie Brioche :-)Her forleden fikk jeg en kommentar på bloggen med ønske om en oppskrift. Det var gøy! Oppskriften hun ville ha prøvd ut var En fra Passion for baking. Det er en fantastisk side for oss som elsker å bake og jeg var derfor ikke tung å be :-)Mange oppskrifter kan konverteres direkte fra vanlig mel til glutenfritt. Det er litt vanskelig med gjærbakst før du blir vant til det. Den må være litt klissete for at ikke baksten skal bli tørr på tre timer. Lyder det kjent? I denne oppskriften måtte jeg øke litt på melmengden og har justert bittelitt ellers. Men tror den er så lik på originalen som vi kan komme :-)

Linken til utgangspunktet finner dere her

420 gram Semper glutenfri mix

1 ts fiberhusk

4 egg

3 ss sukker

1 pk pulver for vaniliekrem

50 gram rød fersk gjær

1 dl lunkent vann

140 gram mykt meierismør

Bland ut gjær i lunkent vannBland alt det tørre og hell i eggeneTilsett gjærvannet og smøret og bland godt. Bruk eltemaskin og la det gå en god stundDeigen er bløt og skal være det :-)Hell deigen i en bolle og sett den lunt en times tid. Dekk den med plast og sett den i kjøleskapet natta over.Ta den ut og del i tolv boller. Sett dem på bakeplate og la dem heve i to-tre timer.

Pensle med en blanding av 1 eggehvite og 1ss vann rett før steking. Strø sukker på.Stek på 180 grader i 10-12 minutter til de er gyldne. Jeg bruker stort sett alltid varmluft på glutenfribaksten.

De ble rett og slett knallgode :-)

Du kan servere dem som de er, med syltetøy eller med vaniljekrem. Jeg laget også vaniljekremen fra Manuelas side. Jeg laget halv porsjon og det ble mer enn nok. Sprøyt kremen inn i bollene med en tynn spiss

Dette er litt vanskelig og det er lov å jukse litt og servere den ved siden av :-)

Prøv disse og kos dere :-)

Klem Toril


 

5 kommentarer

Camilla Andresen

16.nov.2011 kl.16:17

Disse ser kjempegode ut! Tusen takk for at du la ut oppskrift, disse skal jeg definitivt bake snart!

snuddpaahodet

16.nov.2011 kl.18:25

Camilla Andresen:

Takk for tipset :-)De ble kjempegode og jeg kommer nok til å bruke denne som bolleoppskrift framover :-)

Kom gjerne med flere ønsker :-)

Hildegunn

16.nov.2011 kl.21:48

Hei Torill :-) Du er så flink, alt ser jo så godt ut!! :-) Tenkte å høre med deg om du kanskje har en god glutenfri oppskrift på hvite kakemenn??

Camilla Andresen

17.nov.2011 kl.12:08

Ja, det hadde faktisk vært deilig :)

- og muligens hvordan man pynter de med konditorfarge, så man får de slik som de er i butikken? :D

snuddpaahodet

18.nov.2011 kl.09:28

Hildegunn:

Heisann Hildegunn :-) Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :-) Jeg setter stor pris på det. Jeg har lagt ut lyse kakemenn tidligere men skal freshe den opp nå og legge den på siden en av dagene. Det er en knall oppskrift som er lett å håndtere :-)

Skriv en ny kommentar

hits