Glutenfrie pepperkaker :-)

Ha ha ha nå har jeg hatt det gøy vettu :-) Hvorfor må pepperkake bare være kjedelige menn med armene rett ut!?

Vet ikke hvor barnevennlige disse var, så jeg har laget vanlige også :-)

Jeg har fått låne disse skjønne formene av Jorunn som jobber på SFO her på øya. Hun gjør hverdagen med et barn med cøliaki ganske bekymringsløst :-) Det er også hun som står bak denne fantastiske oppskriften på pepperkaker. De funker utrolig bra og kan også brukes til å lage hus med.

500 gram lys sirup

250 gram sukker

2 dl vann

1/2 ts malt pepper

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt kanel

250 gram smør ( bruk blåsmør hvis de skal være uten melk)

1 pk  Blå Jyttemel ( 750 gram)

3 ts natron



Kok opp sirup, sukker, vann og krydder. Ta kjelen av varmen og ha i smøret. Avkjøl



Tilsett melet, hold igjen litt til utbakingen

La deigen hvile over natten i romtemperatur

Kna deigen og kjevle ut en leiv som er ca 1 cm tykk



Stek på 180 grader i 10-15 minutter

He he he :-) Disse er pyntet med eggehvite og melis. Pisk to eggehviter og tilsett melis til det er passe tykt. Del det i ulike skåler og tilsett farge. Jeg har også brukt spiselig glitter :-)

Jeg skal bruke denne deigen til årets kakehus og kommer tilbake med resultatet :-)

Klem Toril





11 kommentarer

Reidun E H Swan

18.11.2011 kl.11:50

Så spennende Toril! Denne oppskriften skal vi prøve hjemme i år. ...- og kanskje de morsomme undertøysmodellene vil falle i smak for enkelte ;0)

Du er en stor inspirator Toril!

Klem

snuddpaahodet

20.11.2011 kl.16:00

Reidun E H Swan:

Heisann Reidun :-) De pepperkakene er bare supre. Hvis du vil ha de myke kan du bruke Melange, de blir litt hardere med meierismør. Det er mer ideelt til f.eks kakehus. Kakehuset kommer straks på bloggen :-) Det kommer også mer julebakst etterhvert :-)

Karin

28.11.2011 kl.08:38

Bakte disse i går, dei blei kjempegode. Tusen takk for oppskrift :-)

Karin

snuddpaahodet

29.11.2011 kl.08:51

Karin:

Takk for god tilbakemelding, Karin :-)

Unni

04.12.2011 kl.21:07

Bakt disse i dag, og de ble veldig gode! Takk for super oppskrift og bakeinspirasjon..:-)

snuddpaahodet

06.12.2011 kl.11:31

Unni: Hei Unni :-) Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det setter jeg stor pris på :-)

FruE

09.12.2011 kl.20:20

Endelig en god pepperkakeoppskrift og ikke minst en oppskrift der vegger og tak ikke siger sammen i huset! Jeg er ikke så veldig glad i jyttemel p.g.a smaken så jeg var skeptisk da jeg så oppskriften men de var gode!

snuddpaahodet

10.12.2011 kl.10:24

FruE: Så bra, FruE :-) Jeg er heller ikke veldig begeistret for Jyttemelet pga smaken. Men til denne krydrete deigen er det perfekt. Det er litt bedre hold i det melet og derfor egner det seg godt til husbygging :-)

Ingunn Marie

02.11.2012 kl.18:43

Hei!

Har prøvd å lage pepperkakedeigen nå, men den blir liksom aldri fast nok. Skal jeg bare tilsette mer mel, selv om jeg har brukt hele pakken med jyttemel? Eller blir den fastere når den står over natta?

Therese

10.12.2012 kl.17:30

Utrolig fin oppskrift hvor kakene ikke er så porøse som glutenfrie småkaker ofte blir:)

snuddpaahodet

11.12.2012 kl.12:05

Ja, deigen blir MYE bedre å jobbe med når den får stå over natta :-)

Skriv en ny kommentar

hits