Peperkakehus :-)Mulig det oppfattes som litt pimpet, men den er jeg villig til å ta :-)

Når mor får boltre seg alene blir det gjerne rosa :-) Jentene er nå så gamle og har så mye å holde på med at jeg får lov å ha mye av dette tradisjonsgreiene for meg selv. Jeg tenker at det nok blir interessant igjen om noen år :-) Og gutter er gutter. Eivind syntes det ble kjempefint og har prøvesmakt godteriet og er fornøyd med det. Og jeg er egentlig litt fornøyd jeg også for å få frie tøyler og full utfoldelse :-)

Inspirasjonen til huset har jeg fra et Maison Mat og vin fra 2008. Jeg samler på lassevis av disse bladene og synes stadig vekk de kommer til nytte :-) Jeg har brukt glutenfri pepperkakedeig og det fungerte helt topp. Oppskriften finner du her 

Hvis du bruker meierismør blir de litt hardere enn hvis du bruker melange. Det kan være en fordel når du skal lage pepperkakehus.

Delene har jeg tegnet opp på frihånd. Det finnes mange fine hus på nettet som det er lett å skrive ut og bruke.

Kjevle deigen til ca 1 cm tykkelse. Den hever ganske bra i ovnen. Skjær ut delene. Hvis deigen er litt løs kan du kjevle den direkte på bakepapiret. Men det er lurt å ha godt med mel i så du får en fast og fin deig. Hvis delene blir for myke, kan de knekke når du monterer.

Avkjøl delene på rist. Taket kan pyntes før montering. Jeg laget glasur av 3 eggehviter og ca 800 gram melis. Pisk eggehvitene til de skummer og tilsett melis til det er tykt og lager topper. Så tilsetter du evt konditorfarge etter smak og behag :-) Smør glasur utover taket og hell noe over i en sprøytepose til dekorering og tetting av sprekker.

Selve monteringen gjør jeg med smeltet sukker. Ha en halv pose sukker i en jernstekepanne. Varm det opp på middels varme til det smelter og blir brunt. Bruk en tresleiv og smør det på kantene som skal settes sammen.

Jeg stanset ut bokstaver som jeg satte på taket som en ekstra hyggelig pynt :-) Disse ble bare satt rett ned i glasuren. Godtepynten er samlet fra ulike butikker. Det er smågodt, operamints og ulike kakestrø. Og noen sølvkuler for å piffe det opp litt :-)

Kakehus må det liksom være før jul her i huset. Om det så bare er for mor sin del :-)

Ha en fin uke alle sammen :-)
8 kommentarer

pope

20.nov.2011 kl.20:51

Nam nam, det så jo helt nydeig ut:)

snuddpaahodet

20.nov.2011 kl.20:55

pope:

Takk for det, pope :-)

Hildegunn

21.nov.2011 kl.19:29

Hei igjen :-) Så glad jeg ble da du la ut denne oppskriften på pepperkakehus :-) Prøvde på å lage det i fjor med glutenfri pepperkakedeig, men alt gikk nedom og hjem dessverre. Så har trodd, til nå, at det ikke gikk med glutenfri deig :-) Gjett om datteren min ble fornøyd når jeg sa vi kunne prøve å lage sånn i år siden jeg vet det vil fungere med din oppskrift! Nok en gang, tusen takk for at du har denne bloggen, og er så sjenerøs at du deler oppskriftene dine :-)

snuddpaahodet

21.nov.2011 kl.21:03

Hildegunn:

Så bra, Hildegunn :-) Lykke til!!! Kos dere masse med bakingen og ikke minst pynten :-)

24.nov.2011 kl.19:23

Hei! Tusen takk for at du deler så mange glutenfrie oppskrifter på bloggen din, jeg følger spent med på hva du legger ut :) Lurer på om du kan hjelpe meg med krumkake!!!!!!! Barnehagen til gutten min skal bake krumkake og lurte på om jeg hadde en glutenfri oppskrift. Noe jeg sikkert finner på nettet, men hadde vært flott om du hadde noen erfaringer du kunne delt med oss. Håper d :)

Hilsen margrethe

snuddpaahodet

25.nov.2011 kl.11:06

Anonym:

Hei Margrethe :-)

Takk for skjønn tilbakemelding :-) Jeg har en super oppskrift på krumkaker og skal legge den ut i helga :-) Jeg synes det er vikrig å finne alternativer som er så nært opp til orginalen som mulig :-)

God helg :-)

Kathrine

03.des.2011 kl.14:38

Vi har bakt pepperkaker etter denne oppskriften, de ble kjempegode, fin deig å jobbe med ( brukte litt ekstra mel):0) Hus ble det også!

snuddpaahodet

03.des.2011 kl.16:23

Kathrine: Så flott Kathrine :-) De er kjempepopulære her i huset også :-)

Skriv en ny kommentar

hits