Grønn ertesuppe :-)



Så var det min tur til å ha suppeklubb igjen :-) Det er gøy :-)

Vi har som regel at det kun skal være suppe og tilbehør på disse samlingene. Og det skal være forskjellige supper hver gang. Ikke at det er noen fare, detfinnes millioner av supper å velge i.

Denne gangen fallt altså valget på en grønn ertesuppe. Det som først fristet var den fantastiske fargen :-) Den er knallgrønn!!

Og så var den knallenkel å lage. Gjort på under halvtimen :-) Jeg valgte å steke baconbiter til for å balansere smaken noe. Suppa er ganske søt.

Grønn ertesuppe 4 porsjoner

1 løk, finhakkes

2 ss olivenolje

700 gram grønne frosne erter

7 dl hønsebuljong

1 ss frisk hakket estragon ( eller 1 ts tørket)

1 dl skummet kulturmelk

saften fra 1/2 sitron

salt og nykvernet pepper

litt babyspinat og sprøstekt bacon til å strø på og en klatt med creme fraiche

Hell oljen i en kaserolle og ha i den finhakkede løken. Fres dette på middels varme til løken er blank og myk

Ha i erter og kraft, kok opp og la dette småkoke i 6-7 minutter

Tilsett estragon og ta kjelen av varmen. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.

Varm suppen igjen og tilsett kulturmelk og sitron. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med et srtø av sprøstekt bacon, en skje creme fraiche og litt babyspinat eller annet grønt.

Jeg serverte med godt ferskt brød og skåler med olivenolje til å dyppe i. Iglasset hadde vi en sprudle som seg hør og bør :-)

Denne passet veldig godt til denne suppa :-)

God helg alle sammen

Klem Toril





 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits