Glutenfrie krumkaker :-)Jeg har fått spørsmål om jeg har en god krumkakeoppskrift. Og dete har jeg jo :-) Jeg bruker mormor sin oppskrift og den fungerer utmerket.

Jeg lager som vanlig alt glutenfritt, men det er bare for dere som ønsker det å bytte ut melet med hvetemel.

130 gram egg  ( det ble to store egg hos meg)

130 gram sukker

130 gram smør

130 gram semper glutenfri mix

1,5 ts kardemomme

4-5 ts vann ( en av dem kan evt være cognac...:-))

Rør eggedosis av egg og sukker.

Smelt smøret og avkjøl det noe. Tilsett smør og mel vekselvis i eggedosisen. Bland godt. Rør inn resten og sett røra i kjøleskapet en time.

Også her er bildene mine desverre blitt slettet. Men jeg har bilder av det ferdige resultetet og håper det holder :-)

Legg en spiseskjerøre i krumkakejernet og klem igjen. Husk at glytenfri røre tar raskt farge og dette går rimelig fort.

Ta dem ut av jernet og lag kremmerhus, ruller eller korger. Korgene lager jeg ved å brette flaket over en litt rund kopp.

De blr supersprøe

De er best med en gang :-) Men de kan oppbevares lenge i tett boks. Sever med is eller multekrem eller det du liker best :-)


 

8 kommentarer

merete

03.12.2011 kl.14:38

hei hei

disse ble supergode, noe av det beste jeg har smakt.men jeg hadde litt problemer med å forme de, di gikk fort sund.noe tips? haddde tre egg ist 2 mine var små.men super gode på smak.

mvh

merete aune

snuddpaahodet

03.12.2011 kl.16:22

merete: Så bra Merete :-) Du må krumme dem med en gang og nesten helst på jernet :-) Det går så fort :-)

Monica Lykling

04.12.2011 kl.02:07

Doblet denne oppskriften i dag, uten å ha testet den ut på forhånd. Jeg angrer IKKE :o))) Kjempe gode og det er sant som du sier at de nesten må krummes på jernet. Må bare få SKRYTE litt til!!! Alt jeg prøver av dine oppskrifter blir vellykket!! Det er flott at du har så gode forklaringer på hvordan du gjør ting og jeg gleder meg til å følge med her inne videre :o)

snuddpaahodet

04.12.2011 kl.18:57

Monica Lykling:

Så utrolig bra, Monica :-)))

Håper jeg kan fortsette å lage gode oppskrifter til dere der ute. Det gir meg MYE å få så hyggelige tilbakemeldinger :-)

Siv

06.12.2011 kl.14:28

Hei og tusen takk for gode oppskrifter og ikke minst forklaring og bilder :-).

Lurte bare på hvilken smør type du vanligvis bruker? Laget krumkakene i går, og brukte meieri smør for det var det eneste jeg hadde i hus (Mor brukte alltid Melange og det har jeg fortsatt med) Vet derfor ikke om den litt uvanlige smaken kommer av smøret eller det glutenfri melet??

Ha en fortsatt fin dag.

snuddpaahodet

06.12.2011 kl.20:08

Siv:

Hei Siv :-)

Jeg bruker bare Tine smør, altså meierismør. Hvis du ikke er vant til glutenfritt kan det kanskje være melet du smaker. Jeg tenker ikke over det og synes ikke det smaker uvanlig:-) Kan du beskrive smaken?

Siv

07.12.2011 kl.00:03

ok, tusen takk. Nei, litt vanskelig å beskrive. Har gått på glutenfritt i to år nå, og klarer ikke helt å vende meg til "smaken".. men, heller det enn vondt i magen :-)

DaisyDeeds

02.12.2012 kl.16:12

Da har jeg forsøkt oppskriften din og laget krumkaker for første gang! =) Legger ut blogginnlegg om det etterpå! Takk for fin oppskrift!

Skriv en ny kommentar

hits