Pepperkakecupcakes og 1. søndag i advent :-)

Så er det denne deilige ventetiden igjen da :-)

Adventskalendrene henger klare og skaper forventninger, både for store og små :-) Alderen på avleggerene her i huset er 7-18 og eldstemor er nok vel så ivrig på kalender som lillebror :-) Jeg synes det er gøy å lage til. Og jeg synes ogs¨det er gøy med kalender, så Janne Darling har laget en til meg også :-) O lykke!

I dag tenner vi det første lilla lyset. Jeg liker så godt å pynte til advent. Det er kanskje enda bedre enn selve juepyntinga. Stjernen som henger i vinduet gir et gulaktig og varmt lys i hele stua og talglysene er jo en stemningsskaper i seg selv. Jeg manglet bare litt pepperkakelukt i dag for å få siste finishen. Men pepperkakehuset er allerede på plass, og jeg har ikke laget ny pepperkakedeig.




Det er også en stund siden jeg har laget cupcakes. Kombinasjonen pepperkake og cupcakes høres kanskje litt snål ut, men du verden; det fungerer :-)

Inspirasjonen er hentet fra Hummingbird Bakery. De har fantastisk mye deilig dette er en av lekkerbiskene :-)

Jeg har som vanlig laget dem glutenfri, men hvis du ønsker dem uglutenfri kan du bare bytte med hvetemel. Bare bruk litt mindre.

Peppercakecupcakes

140 gram smør

200 gram sukker

60 gram mørk sirup

60 gram lys sirup

2 store egg

2 eggeplommer

360 gram Semper mix (glutenfritt mel)

1 ss kakao

1 ts ingefær

1 ts kanel

1 ts muskat

2 ts bakepulver

1 ts salt

2,5 dl varm melk

Pisk mykt smør og sukker til det er luftig

Bland inn sirup og egg og bland dette godt



Bland alt det tørre og hell dette i. Bland godt og tilsett den varme melka

Jeg bruker en isskje til å øse opp røra med. Jeg bruker også alltid brett for å få et fint resultat. I dag ble det selvsagt lilla former og pynt som er tidsriktig :-) Det er masse lekkert å få kjøpt på the cake decorating company :-)

Ha en scoop med røre i hver form. Da blir det 20 stk tilsammen.

Stek dem på 190 grader i ca 15-20 minutter. Jeg synes de blir finest med varmluft. Da får jeg også stekt begge brettene på en gang :-)

Lag ostekrem til topping

600 gram melis

100 gram mykt smør

200 gram kremost, feks Philadelfia

litt revet sitronskall

Pisk melis og smør til det ikke er klumper lengre. Tilsett ost og sitronskall og bland godt til det er luftig og lekkert

Avkjøl cupcakesene og smør ostekremen på med en konditorkniv. Strø på pynt hvis du ønsker det. Sitronskallet i kremen setter en liten spiss på smaken som er kjempegod :-)

Prøv disse og nyt dem til en deilig kopp med te :-)



Fin adventssøndag videre :-)






4 kommentarer

Cecilie

27.nov.2011 kl.19:32

Du er virkeli flink til dette. Har nettopp funnet bloggen din på nvf sine sider på facebook og leste gjennom bloggen din. Liker at det er en blogg med bare glutenfritt :D liker også at du tar bilder mens du baker ;)

Hildegunn

27.nov.2011 kl.19:37

Hei Toril :-) Du er så flink :-) Denne oppskriften skal prøves, og det samme skal oppskriften på hvite kakemenn :-)

snuddpaahodet

27.nov.2011 kl.20:07

Cecilie:

Takk for det, cecilie :-)Håper du finner masse du har lyst å prøve :-)

snuddpaahodet

27.nov.2011 kl.20:07

Hildegunn: Så bra, Hildegunn :-) De ble veldig gode og kan anbefales :-)

Skriv en ny kommentar

hits