Glutenfritt sildebrød :-)

 

Jeg har igjen fått et ønske om oppskrift her på bliggen :-) Det synes jeg er kjempekjekt :-) Det er Camilla som har ønsket seg sildebrød til jul og da måtte vi jo gjøre noe med det. Jeg er ikke vant med det og vet ikke helt hvordan det smaker. Jeg har gjort en liten research og funnet ut at det er et rugbrød med litt skarp smak. Det er få oppskrifter på dette og det finnes ikke glutenfritt der ute. Så da var det bare å begynne å eksperimentere :-) Gøy!

Først gikk jeg på polet og kjøpte glutenfritt øl. Så var det videre til butikken for å lete etter noe med litt hold i. Jeg valgte Toro sitt havrebrød, hel hirse, sukkerroe og Jyttemel. Brødet må bakes over to dager og trenger å sette seg litt.

SILDEBRØD

1/2 pk fersk gjær

1 flaske glutenfritt øl

2 dl varmt vann

2 gode ss mørk sirup

1 dl rapsolje

2 ts maldonsalt

1 ss fenikkelfrø som knuses i morter

1/2 ts malt nellik

1 ts malt ingefær

litt revet sitronskall

200 gram Toro havrebrødblanding

100 gram sukkerroe

100 gram hel hirse

100 gram Jyttemel, blå pakke

 

Smuldre gjæren i øl og varmt vann.

Tilsett sirup og rør om

Tilsett rapsolje, salt, krydder og sitronskall

Så har du i havremelet

Sukkerroen

Hirsen

Og til slutt Jyttemelet. Bland godt.




Det er nå en fast men klissete deig. Ha den i en bolle og sett den i kjøleskapet til neste dag.



Ta den så ut av kjøleskapet og trill ut to brød. Her kan du velge hvilken form du ønsker. Pensle dem med kaffe (!) og strø på Jyttemel. Skjær en strek med en skarp kniv



Hev i en times tid  og stek på 200 grader i 30-40 minutter

Avkjøl dem og skjær tynne skiver. De kan gjerne ristes før du serverer dem med sild etter smak.

Jeg har brukt sursild og sildesalat :-)


 De ble gode på smak. Prøv deg litt fram med fenikkel. Her er det smak og behag, siden smaken er ganske dominerende.

Håper noen får nytte av denne nå i disse julebordtider. Jeg setter garantert mitt fram på vårt førjulsselskap på fredag :-)





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits