Glutenfri Panettone, eller julebrød om du vil :-)



Julebrød hører med til jula, også for oss som må ha glutenfri mat :-)

I år har jeg valgt den italienske varianten og den er utrolig smaksrik og har en deilig gul farge :-)

Panettone

3/4 pakke fersk gjær

150 gram smør

2 dl H-melk

1 egg

4 eggeplommer

100 gram sukker

2 ts salt

Revet skall av en sitron og en halv appelsin

100 gram rosiner

100 gran sukat/ kandisert sitrusskall

600 gram Semper glutenfri mix

Smelt smøret og hell i melka. Varm til det er fingervarmt.

Smuldre gjær og hell over melkeblandingen og sukkeret. Bland godt.

Tilsett eggene

Så frukt , rosiner og revet sitrusskall. Den kandiserte frukten og sukaten er fra Freia og selges i vanlige matbutikker.

Bland inn resten og rør det godt sammen


 Deilig!

Kle to små kakeformer med bakepapir som går litt over kanten og trykk deigen nedi

Pensle med sammenpisket egg og sett det til heving til det kommer over kanten på forma. Dette er en relativt tung deig som er litt vanskelig å heve. Ha tålmodighet og sett den lunt :-)

Stek kakene på 200 grader i 25-30 minutter

Avkjøl på rist

Nam nam :-)

Det ble eggehviter tilovers og jeg tipser dere på marengs for å bruke dem opp :-)

4 eggehviter

250 gram sukker

litt hvitvinseddik eller sitron

Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret. Pisk til det er helt stivt. Tilsett en liten ts med eddik og evt farge. Sprøyt dem ut på et bakepapir i den størrelsen du ønsker

Her har jeg strødd på litt spiselig glitter :-)

Stek på 100 grader varmluft i 1-2 timer til de er tørre utapå

God lørdagskveld til dere alle :-)









 


 

14 kommentarer

Hanne

03.12.2011 kl.19:16

Hei. Hvor får du kjøpt spiselig glitter?

Hildegunn Sagvold

03.12.2011 kl.22:43

Hei,

du er så flink til å bake:-)

Hvis du har en fin oppskrift på lussekatter (glutenfri) kunne du ha bakt det?

Eller lagt ut oppskrift?

snuddpaahodet

04.12.2011 kl.18:55

Hanne: Hei Hanne :-) Du fpr kjøpt soiselig glitter på thecakedecoratingcompany.com og på edibleglitter.com. Søk etter edible glitter på google hvis du ikke finner ut av det :-)

snuddpaahodet

04.12.2011 kl.19:00

Hildegunn Sagvold: Hei Hildegunn :-) Jeg har ikke lagt ut lussekatter, men vil nok gjøre det :-) Prøv evt Briocheoppskrifta. Ha i litt safran for å få dem enda gulere :-)

snuddpaahodet

04.12.2011 kl.19:27

snuddpaahodet:

Hei igjen Hanne:-) Det skal være edible-glitter.co.uk :-)

Hanne

04.12.2011 kl.23:05

Hei igjen,

Takk for info. Hva ville du brukt i steden for h-melk? Kan ikke bruke ku-produkter.

Cathrine

05.12.2011 kl.17:05

Hvor finner du all tiden?? Det er heeeeeeeelt utroooolig hva du får til og tid til og alt sammen med bare smil og positive ord!! La oss få litt av dette du er beriket med! Beundringsklem C

Vedis Christine

05.12.2011 kl.22:18

Nam, så godt det så ut!

snuddpaahodet

06.12.2011 kl.11:33

Hanne:

Hei Hanne:-) Jeg har liten erfaring med melkeerstatninger. Hvis dere kan ha laktoseredusert melk, ville jeg prøvd det. Hvis ikke er rismelk et alternativ. Vi har brukt det i vafler og det fungerer godt. Prøv deg fram og kom gjerne med tilbakemelding til meg :-)

snuddpaahodet

06.12.2011 kl.11:35

Cathrine: Takk for det søte snill Cathrine :-) Jeg har nok ikke mer tid enn andre, men prioriterer bakingen foran andre ting :-) Les husarbeid... he he :-)

Ha en super førjulstid :-) Klem

snuddpaahodet

06.12.2011 kl.11:36

Vedis Christine: Takk fro hyggelig tilbakemelding, Vedis :-)

Monica

11.12.2011 kl.20:39

Hvilken størrelse er springformene du bruker? Jeg er sååå glad for å finne en oppskrift på glutenfri panettone! :)

snuddpaahodet

11.12.2011 kl.20:59

Monica: Heisann Monica :-) De jeg brukte er 18 cm. Da fikk jeg to stykker. Det går sikkert fint med en på ca 24. Du kan også forme deigen til en stor bolle :-)

rockstarcharlie

09.12.2012 kl.13:54

Takk og lov for google med søkeord "glutenfri julebrød" fordi da kom bloggen din opp og JEG skal endelig få smake på julebrød igjen! (så sant jeg får til å bake det hehe)

SOM jeg har savnet nettopp et godt julebrød, og dette såg saftig og flott og godt ut! *løpertilsøndagsåpenbutikkoghandler*

Tusen takk for oppskrift som ser ut til å være lett å følge og med godt resultat!! :)

Skriv en ny kommentar

hits