Konfekt med Baileys :-)I denne søte førjulstid skal det være noe for enhver smak :-) Så i dag ble det litt konfekt. Kanskje litt voksen smak, men for oss voksne er det iallefall yummi yummi :-)

Det har kommet opp spørsmål om Baileys er glutenfritt. Du kan se eget innlegg om det Her

Så langt jeg kan se, er det trygt å ha i konfekten, også for oss med cøliaki :-)

1/2 dl kremfløte

2 ss Baileys

1 ts espressopulver

100 gram hvit sjokolade

150 gram mørk sjokolade

Kok opp fløten på middels varme og tilsett Baileys og espressopulveret. Hakk den hvite sjokoladen i biter og hell dette i den varme fløteblandingen. La sjokoladen smelte. Avkjøl massen. Hell den avkjølte massen i en plastsprøytepose og oppbevar den i kjøleskapet til den skal brukes.Smelt 100 gram av den mørke sjokoladen i vannbad. Det gjør du ved å sette en bolle over en kaserolle med kokende vann. Ikke la det komme damp ut mellom bollen og kaserollen. Senk temperaturen litt.Pensle mørk, smeltet sjokolade i en konfektform, eller i små papirformer. Slike plastbrett koster ikke mye, og det gir et pent resultat.Sett formene i kjøleskapet så sjokoladen stivner. Fyll så fløtemasse i formene. Ikke fyll helt opp. Sett dem i kjøleskapet igjen så massen stivner noe.Smelt så resten av sjokoladen i vannbad og pensle dette over massen. Sett til kjøling. Når konfekten har stivnet, vipper du dem ut av formene og legger dem over i en boks som skal stå kaldt :-)Dette er perfekt til å gi bort som en liten presang :-)

 

11 kommentarer

Tante Nina

07.12.2011 kl.21:02

naammmmm dette var noe for tantene det :)) skal prøve!!

snuddpaahodet

08.12.2011 kl.08:18

Tante Nina: Heisann Tante Nina :-) Ja det var jo for de gamle tantene jeg laget denne ;-) Kos deg med dem- de var kjempegode :-)

Hege

12.12.2011 kl.14:32

Disse så veldig gode ut, men er Bailey's glutenfritt? Den er jo basert på whiskey, så jeg har ikke turt å drikke det av den grunnen. Forøvrig mange spennende oppskrifter her, skal prøve meg på lussekattene. :)

snuddpaahodet

12.12.2011 kl.22:10

Hege: Hei Hege :-) Takk for tilbakemelding. Jeg har faktisk ikke tenkt over at Baileys ikke er glutenfritt. Takk for tipset. Det er jo små mengder det her er snakk om, men en skal jo være nøye, så da må vi se om vi finner noe annet godt å ha i :-)

Prøv lussekattene - de er kjempegode :-)

14.12.2011 kl.01:28

Most experts in celiac disease have concluded that distilled alcoholic beverages made from gluten grains ? including whiskey, commonly made from barley ? are gluten-free to the U.S. Food and Drug Administration's proposed standard of 20 parts per million, because distillation removes the harmful gluten proteins.

snuddpaahodet

14.12.2011 kl.12:40

Anonym:

Ok :-) Jeg skal se videre på dette :-)

Ingrid

14.12.2011 kl.19:30

Oi, er ikke baileys glutenfritt???? Jeg som er så glad i det, takk for tipset. Det er lurt å ha med seg :-)

snuddpaahodet

14.12.2011 kl.23:16

Ingrid: Heisann Ingrid :-) Jeg har sjekket litt opp og i følge vinmonopolets sider er brennevin destilert og inneholder ikke gluten. Jeg skal lage et innlegg på dette når jeg har fakta på plass :-) Håper du kan fortsette å nyte Baileys :-)

Hege

20.12.2011 kl.19:45

Oi, det er jo bare toppers om det likevel er glutenfritt, hadde ikke hørt om at gluten ble brutt ned i prosessen til brennevin. :)

snuddpaahodet

01.01.2012 kl.01:03

Hege: Heisann Hege :-) Ja det er topp med alt det gode som kan brukes ;-)

Lisa

11.11.2012 kl.02:58

Heisann :) fantastisk at jeg fant bloggen din da jeg googlet glutenfrie kakemenn :) hehe ..gleder meg til å prøve alle oppskriftene dine :) Men lurte på hvor du hadde fått tak i denne fine hjerteformen? skal lage konfekt og gi i julegave så hadde vert greit med litt forskjellige former :)

Skriv en ny kommentar

hits